Ιατρική Εκπαίδευση

Η εκπαίδευση του Ιατρικού Προσωπικού στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών αφορά:

  • Στρατιωτικούς και Ιδιώτες Ιατρούς που διορίζονται από το Υ.Υ.Π. για λήψη ειδικότητας.
  • Ανθυπιάτρους της Σ.Ε.Υ. μετά την πρόσφατη αποφοίτηση τους από την Σ.Σ.Α.Σ.
  • Οπλίτες Ιατρούς κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Οι Ιατρικές Ειδικότητες που χορηγούνται στο 401 ΓΣΝΑ είναι: Ακτινοδιαγνωστκή, Αναισθησιολογία, Δερματολογία, Ακτινοθεραπευτική, Καρδιολογία, Μικροβιολογία, Νευρολογία, Ορθοπαιδική, Ουρολογία, Οφθαλμολογία, Γενική Ιατρική, Παθολογία, Παθολογική Ανατομική, Πλαστική Χειρουργική, Πυρηνική Ιατρική, Πνευμονολογία, Χειρουργική, Ω.Ρ.Λ.

Η Ιατρική Εκπαίδευση χαρακτηρίζεται ως γενική και ειδική:

1. Η γενική εκπαίδευση λαμβάνει χώρα στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου 150 θέσεων:

  • Δύο φορές την εβδομάδα (Τετάρτη 12:30 και Παρασκευή 08:00), την Τετάρτη γίνεται διάλεξη από ειδικούς - διακεκριμένους επιστήμονες και την Παρασκευή γίνεται κλινικοπαθολογική συζήτηση από κάθε Τμήμα.
  • Μία φορά τον μήνα με αντικείμενο ανάλυσης και συζήτησης τους θανάτους και τις επιπλοκές που σημειώθηκαν σε διάφορες κλινικές του Νοσοκομείου.

2. Η ειδική εκπαίδευση λαμβάνει χώρα στις κλινικές και εργαστήρια και περιλαμβάνει πλην της πρακτικής ασκήσεως θεωρητικά μαθήματα παραδιδόμενα από τους Διευθυντές και Επιμελητές των Κλινικών και εργαστηρίων. Σε κάθε κλινική ημερησίως μία τουλάχιστον ώρα αφιερώνεται σε ανάλυση των περιστατικών της Κλινικής ή στην ενημέρωση επί των ενδιαφερόντων-πρόσφατων εξελίξεων της ειδικότητας από τον Διευθυντή της Κλινικής καθώς και στην βιβλιογραφική εβδομαδιαία ενημέρωση.

Εκτός από την εκπαίδευση του στρατιωτικού προσωπικού, το Νοσοκομείο προσφέρει θέσεις για απόκτηση Ιατρικής Ειδικότητας, Εκπαίδευση και Πρακτική Εξάσκηση σε σπουδαστές σχολών Ο.Α.Ε.Δ. και αποφοίτους Ι.Ε.Κ. Πληροφορίες γι' αυτές τις θέσεις μπορείτε να λάβετε από το 3ο Γραφείο του Νοσοκομείου ή τηλεφωνικώς στο 210 7494049 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή από 12:00-14:00.